Comiat

Comunitària va ser la síntesi de un esforç de lluita anticapitalista, tot i que obviament al ser empresa i estar dedicada al gran públic no tenia aquesta bandera, però aquest era el seu motiu de ser.

La seva conceptualització es definia a partir de 2 potes

1.- per canviar la societat, cal canviar la seva organització natural. Tot el poder als soviets!! La organització natural de l'estat espanyol és la comunitat de propietàries, ens agradi el terme o no, sigui fruït de la concepció franquista de -> de proletarios a propietarios, ... es el que hi ha. I per a oferir una alternativa democràtica i participada al capitalisme, cal que aquesta tingui una base àmplia.

2.- Tallar la font de suministraments a l'enemic. Sí, tenim clar que el capitalisme és l'enemic i el sector immobiliari mou més del 4% del PIB nacional. És als sectors estratègics on els anticapitalistes hauríem d'estar esgarrapant possicions, degut a que principalment els beneficis generats per aquests sector es mouen en 2 concepcions:

- Diner negre, el sector immobiliari genera comissions opaques que atravessen totes les capes de la societat, no estem parlant únicament de uns fets aïllats que atravessen als partits de torn del govern

- Grups de pressió que per a millorar els seus beneficis generen formes de pressió contra els governs per tal de que els drets i les lleis caminin en favor de uns pocs i per tant facin mella en la pròpia definició de drets (per a totes)

I obviament això s'havia de desenvolupar a partir de tota una sèrie de treball encaminat a generar que aquests espais de interactuació entre el professional i el client fossin espais de confiança i facilitar la participació i el seguiment de les decisions.

Tenir actors dins de la selva immobiliària que portin les coses a un altre terreny, si Comunitària hagués nascut quan es va pensar, al 2012, i la nostra capacitat per a crear empresa i portar-la a un terreny fort hagués estat un altre, jo estic convençut que AirBnb no ho hagués tingut tan fàcil per erosionar el dret a la ciutat, que la conceptualització entre llogaters i propietaris no tindria aquesta barrera tan forta, que el mobbing que està repuntant no s'hagués expandit de nou i que el col·legi d'administradors hauria d'estar movent fitxa per a treure tota la merda dels corruptes als que està amparant

Sense voler fer una gran parrafada. només uns apunts són prou aclaridors.

Fins la victòria