Comptadors i electricitat

Ecomptadorsls comptadors electrònics han estat motiu de controvèrsia des de l'inici de la seva implantació. L'aparell en sí mateix no comporta cap benefici ni perjudici per a l'usuària. El que sí que canvia és el que l'envolta i el perque no es vol aprofitar al màxim les potencialitats que ofereix.

1.- La primera errada greu del comptador electrònic és que (fruït de la decisió conscient de l'oligopoli energètic) només el pot llegir per telegestió la companyia i no l'usuari. Això ha fet que el mercat dels mesuradors elèctrics hagi despegat quan era bastant innecessari. A més haver oferit als clients més funcionalitats hauria incentivat el canvi, cosa que no ha pasat.

2.- La falta de privadesa que comporta el fet de poder veure el led pampallugejant. Tot i que el led és un indicador de la velocitat del consum que podem veure a simple cop d'ull, és una opció que hauria de poder inhabilitar-se per tal de protegir la privadesa de la llar. Antigament la velocitat de la rodeta també indicava la presència de persones a la llar, però s'ha deixat perdre la oportunitat de que l'usuari ho pogués decidir.

3.- L'aplicació del canvi de normativa i la col·locació dels comptadors a la part inferior de l'edifici. Tot i que el Reglament (REBT-2002) ja té més de 10 anys, l'aplicació s'ha fet paulatinament, i en molts edificis ha coincidit el canvi de ubicació i de comptador, el que ha agreujat la sensació d'insegurat pels motius abans esmenats.

4.- Els fraus efectuats per la companyia, tal i com denuncia la OCU i els jutjes els han donat la raó, ajuden a augmentar la sensació de frau per part de les empreses suminsitradores. Si esteu en aquest cas, esgui aquest enllaç.

5.- La opacitat i la manca de sentit d'empresa dedicada a un bé comú per part de l'oligopoli energètic ha acabat de contrubuir-hi.

a) El fet de deixar famílies sense suministrament i l'ús d'amenaces per comptes d'oferir alternatives.
b) La gran quantitat de beneficis lligada a la baixada de qualitat del servei.
c) Tenir un dels preus més cars de tot europa
d) Escàndols com els de Castor o el mercat energètic.

Així doncs, no tenim un problema amb els comptadors electrònics si no amb tot el sistema de gestió que l'envolta que no ens ofereix, ni capacitat de participar-lo, ni ens dóna més informació, ni transparència i a més tenim poques alternatives, la més coneguda a casa nostra, som energia.